Fogyásra. Keress receptre vagy hozzávalóra


fogyásra

Nem véletlen, hogy a csípős, kesernyés ízű gyömbér már a középkorban jelentős szerepet töltött be a fűszer-kereskedelemben, de gyógynövényként, a kínai orvoslásban is ugyanúgy alkalmazták különböző betegségek, például gyomorpanaszok, hányinger, rosszullét és megfázás esetén, mint fogyókúrás csodaszerként.

A gyömbér jellegzetes aromáját fogyásra ízét gingerol- saogaol- és a zingerontartalma adja, amelyek igen hatékonyan serkentik emésztést, gyulladáscsökkentő hatásuk révén segítenek fogyásra az emésztőrendszerben kialakult gyulladásokat, amelyek az emésztés lassulásáért felelősek lehetnek.

fogyásra

Hogyan segíti a fogyást a gyömbér? A gyömbérben található vegyületek bizonyítottan segítik a súlyvesztést azáltal, hogy serkentik az emésztést, és fogyásra az étvágyat - állapította meg a The Journal of Science and Food Agriculture túlsúlyos egereken végzett kísérlete.

A tanulmány szerint a túlsúlyos rágcsálók egy hónapon keresztül kaptak gyömbérport.

fogyásra

A kutatók megállapították, hogy az egerek súlya 30 nap utána jelentősen csökkent, javult a vércukorszintjük, és egyéb egészségügyi, pozitív változás is bekövetkezett náluk. Egy másik, ban megjelent fogyásra tanulmány szerint a gyömbér egyik hatóanyaga, a csípősséget adó fogyásra megakadályozta az elhízást azoknál a patkányoknál, akiket magas zsírtartalmú ételekkel tápláltak.